Pui cubanez cu masline si capere
O reteta simpla si eficienta. E un fel de mancare cu un gust total aparte. Mie mi-a placut chiar foarte mult iar victima preferata a devorat mai mult eportii. E drept l-am momit cu capere.
Ingrediente:
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
200 g ardei grasi copti (se gasesc ca atare in orice supermarket)
100 g masline verzi umplute cu gogosari
4 fileuri de piept de pui a cca 120g
1 conserva de rosii decojite
4 linguri de capere
4 linguri de stafide
100 ml supa de legume
100 ml vin alb
sare, piper, chimen, zahar
Se toaca usturoiul. Ceapa se taie julien. Se taie ardeii fasii si maslinele felii. Se taie puiul cubulete.
Se incinge ulei de masline intr-o tigaie cu pereti mai inalti sau un wok. Se calesc ceapa si usturoiul dupa care se adauga cuburile de carne care se prajesc pe toate partile pana cand nu mai vedeti carne roz. Se adauga rosiile, ardeii, maslinele, caperele si stafidele. Se toarna supa si vin alb si sa lasa sa fiarba lafoc moale pana se mai reduce volumul lichidului din tigaie.
Se condimenteaza cu sare, piper, chimen si un pic de zahar. se serveste cu garnitura de orez.
Yam yam!