Pui cu ierburi aromatice cu garnitura de ratatouille

Pentru ca in acest weekend nu am avut foarte mult timp de gatit am ales aceasta reteta simpla si eficienta dar gustoasa si sanatoasa. Unde mai pui ca are si nume frantuzesc pe alocuri. Are marele avantaj ca se face la cuptor deci se taie totul si se tranteste in tava.

Ingrediente:
4 bucati piept de pui (cam 1 kg)
1 punga speciala pentru cuptor
1 lingura ierburi de Provence
2 dovlecei
3 ardei grasi
1 vanata
2 morcovi
1 conserva de rosii
cateva rosii uscate pentru gust (optional)
1 catel de usturoi
ulei de masline

Se baga puiul in punga impreuna cu ierburile de provence, sare si piper, se amesteca totul bine, se pune intr-o tava, se perforeaza punga din loc in loc si se baga in cuptorul incalzit la 180 de grade.

Se spala si se curata legumele. Se taie vanata cubulete, ardeii fasii, dovleceii si morcovii rondele si se pun in tava cu rozmarin, ulei de masline, sare si piper. Se curata catelul de usturoi, se toaca marunt si se adauga impreuna cu continutul conservei de rosii si un pic de apa. Se amesteca si se da la cuptor acoperind tava cu o folie de aluminiu. Din cand in cand se ridica folia si se amesteca usor legumele.

Dupa circa jumatate de ora, cand legumele si puiul incep sa se faca, se scoate folia de deasupra legumelor, se scoate puiul din punga si se aseaza deasupra legumelor, se adauga rosiile uscate si se baga totul in cuptorul incins de data asta la 220 de grade.

Se mai lasa inca jumatate de ora pana cand puiul se rumeneste usor. Daca preferati mancarea mai scazuta probabil ca va trebui sa lasati mai mult de atat dar aveti grija sa nu se carbonizeze totusi, unele victime ar putea deveni neincrezatoare si stim doar ca victima trebuie inrobita cu orice pret.

Se scoate din cuptor si se presara cu patrunjel tocat.

Bon apetit!