Pollo alla parmigiana
Iata inca un fel de mancare intrat in repertoriul de baza a carui reteta am tot amanat sa o public. E un fel de snitel cu twist italian facut la cuptor.
Ingrediente:
2 piepti de pui de dimensiune medie
2 oua batute
75g pesmet
1-2 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
500g passata de rosii
1 lingurita de zahar
1 lingurita oregano uscat
125g mozarella rupta bucatele/rasa
Taiati fiecare piept de pui in 2 si apoi in felii de aproximativ 1cm. In mod normal ar trebui sa va rezulte 8 felii. Bateti feliile cu ciocanul de snitele usor pe ambele parti. Le dati prin ou pe ambele parti si apoi prin pesmetul amestecat cu jumatate din cantitatea de parmezan.
Asezati snitele in tava de cuptor unsa cu ulei sau acoperita cu o folie de silicon si coaceti puiul la grill-ul cuptorului cate 5 minute pe fiecare parte. Daca nu aveti grill dati cuptorul la 230 grade si lasati pe fiecare parte pana cand pesmetul incepe sa se rumeneasca.
Incepeti apoi prepararea sosului. Curatati cateii de usturoi si tocati-i marunt. Incingeti uleiul de masline si caliti usturoiul un pic dupa care adaugati sosul de rosii, zaharul si oregano. Adaugati sare si piper si lasati pe foc 5-10 minute sa scada un pic.
Turnati sosul intr-o tava rectangulara cu pereti inalti si puneti deasupra snitelele de pui. Presarati deasupra mozzarella si parmezanul ramas. Pentru finisare ori folositi din nou grill-ul pentru cateva minute pana se topeste branza ori lasati la cuptor 10 minute la 180 grade.
O nebunie