Placinta cu spanac si ricotta


Pentru iubitorii lui Popeye dar mai ales ai spanacului o reteta simpluta si draguta, sa va mai taie un pic pofta de sarmale.

Ingrediente:
50g unt
ulei de masline
1 ceapa, tocata marunt
1kg spanac congelat
un sfert de lingurita de nucsoara rasa
500g ricotta
2 galbenusuri
100g parmezan ras
doua foi de aluat de foietaj
1 ou, batut pentru uns placinta

Incingeti cuptorul la 180 grade/mediu. Topiti untul intr-o craticioara maricica, va trebui sa bagati si spanacul in ea, si adaugati si un pic de ulei de masline. Adaugati ceapa si lasati-o la foc foarte mic sa se topeasca, 5-10 minute. Adaugati spanacul congelat peste ceapa si lasati-l pana se inmoaie de tot, dar nu mai mult.

Scurgeti excesul de lichid din spanac, daca e cazul, si amestecati spanacul cu nucsoara, ricota, galbenusuri, parmezan, sare si piper.

Asezati una din foile de aluat in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Asezati compozitia de branza si spanac peste foaie astfel incat sa lasati libera o margine de 2-3 cm pe toate cele 4 laturi. Ungeti marginile lasate libere cu ou batut si asezati deasupra cea de a doua foaie de aluat presand bine marginile astfel incat sa se lipeasca. Ungeti totul cu restul de ou batut si crestati cu cutitul un model in aluat. Nu trebuie sa apasati tare cu cutitul pentru ca riscati sa taiati aluatul de tot.

Se coace 40-60 de minute pana placinta devine aurie. O data ce ati scos-o din cuptor, se lasa 10 – 15 minute sa se racoreasca inainte de servire.

Bon apetit!