Placinta americana cu rubarba si capsuni
Incredibil de usor de facut, aceasta placinta anunta venirea verii. Combinatia de capsuni parfumate si dulci cu rubarba acrisoara este incantatoare. Ce pot sa zic, pana azi am desconsiderat placintele americane dar nu stiam ce pierd. Am mancat doua portii, la a doua am adaugat si inghetata de vanilie pentru extra calorii negative.
Ingrediente:
Aluat de tarta ca aici
400g rubarba
300g capsuni
125g zahar tos
2 linguri amidon
1 ou
1 lingura zahar brun
Preparati aluatul de tarta si lasati-l la frigider jumatate de ora.
Curatati rubarba, indepartand pielita. Taiati-o in segmente de 1.5 – 2 cm. Curatati capsunile si taiati-le in sferturi.
Cu doua treimi din aluat imbracati o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.
Amestecati fructele cu amidon si zahar si turnati amestecul in forma de tarta. Intindeti restul de aluat si taiati-l in fasii de 1cm. Din aceste fasii formati un grilaj deasupra fructelor. Bateti oul si ungeti grilajul cu o pensula de patiserie. Presarati zahar brun pentru un aspect auriu.
Coaceti o ora in cuptorul incins la 190 grade – mediu.
Traditional se serveste calda cu inghetata de vanilie. Yummy!