Tarta de capsuni cu fistic
In fiecare an incerc sa mananc cat mai multe capsuni dar cumva intotdeauna regret ca nu am mancat destule, intotdeauna dispar prea repede. Anul asta s-au gasit capsuni pana in luna iulie ceea ce e un record. Iata ce am facut eu cu ultimele capsuni cumparate vara asta.
Ingrediente aluat:
350g faina
100g zahar
200g unt
1 ou
coaja rasa de la 1 lamaie
Umplutura tartei:
100g unt
miezul unei pastai de vanilie
4 oua
100g fistic nesarat macinat
1 lingura amidon
1 kg capsuni curatate si spalate
Pentru aluat purcedem in stilul clasic, batem untul moale cu zahar pana cand zaharul se topeste, adaugam oul si coaja de lamaie si la final faina. Formati o bila din aluat, infasurati-o in folie alimentara si bagati-o in frigider pentru cel putin jumatate de ora.
In timp ce aluatul se fragezeste la frigider topiti untul pentru umplutura si puneti in el miezul pastaii de vanilie. Lasati 10 minute sa se aromeze.
Bateti ouale cu zahar pana ce zaharul da semne de dizolvare, dupa care adaugati fisticul, amidonul si la final untul aromat. Am gasit un fistic superb pe Magheru la un magazin de seminte si fructe uscate.
Tapetati o forma de tarta cu diametrul 26cm cu unt si faina. Intindeti aluatul in forma de cerc si asezati-l in forma. Umpleti forma de tarta cu capsuni, daca sunt mici intregi, daca sunt mai maricele taiate jumatati, si turnati pe deasupra compozitia cu fistic.
Bagati tarta in cuptorul incins la 180 de grade/mediu pentru 40 – 60 de minute, e gata cand crusta devine aurie.
O nebunie!