PESTO DE BUSUIOC
Am preparat astazi unul din sosurile mele preferate: pesto de busuioc.
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 2 legaturi mari de busuioc, sare, 2-3 catei de usturoi, 60-100 g seminte de pin, 100g parmezan (cascaval ), 50-100 ml ulei de masline.
Mod de preparare: Frunzele de busuioc, dar si o parte din tulpinite, spalate si zvantate se pun in mixer, impreuna cu 1/4 de lingurita de sare si se maruntesc. Se adauga usturoiul curatat, semintele de pin si parmezanul sau cascavalul ras marunt. Eu am folosit cas afumat si uscat de la Poienari, ras foarte marunt.
Se toarna uleiul putin cate putin (aparatul continua sa functioneze) si se amesteca pana ce se leaga ca un sos gros.
Se pastreaza in frigider, cam o saptamana. Dar se poate pune si la congelator, in portii mici.
Pun pariu ca poate fi la fel de bun daca folosesc, in loc de seminte de pin: nuci, alune sau migdale macinate.
Se foloseste la: salate cu rosii si branza, paste, pui, peste sau legume la gratar sau chiar la cartofi prajiti.