Pachetele de vara criminale
Foarte asian style si foarte bun. Cred ca e prima data cand simt ca mi-a iesit un gust asiatic ca la mama lui Mao acasa.
Altfel o reteta foarte potrivita pentru antreu sau chiar si pentru o cina lejera.
Ingrediente:
Un pachet de foi de orez
100g taietei de orez subtiri
3 castraveti maricei
3 morcovi
250g ridiche alba
300g tofu
4 cepe verzi
2cm ghimbir ras
1 catel de usturoi
100ml sos de soia
1 lingurita zahar
1 lingura otet de orez
Sos:
un ardei iute sau o lingurita de sos de chili
50 ml sos de soia
3 linguri sos de peste
1 lingura otet de orez
1 lingura zahar
2 catei de usturoi zdrobiti
Se taie branza tofu in 20 betisoare si se pune la macerat pentru doua ore intr-un sos facut din sos de soia, ghimbir ras, usturoi pisat, zahar si otet de orez.
Se curata legumele si se taie betisoare subtiri de tot. Incercati sa taiati betisoarele de legume cam de aceiasi lungime cu cele de tofu.
Se pun pastele de orez la inmuiat 15 minute dupa care se fierb doar doua minute. Se clatesc cu apa rece.
Se fac rulouri luand cate o foaie de orez inmuiata bine in apa pe care o umpleti cu tofu, castravete, morcov, ceapa si paste.
Cand rulati incercati sa intindeti cat mai bine foaia de orez. Ce pot spune e ca spre final aproape ca mi-a iesit miscarea.
Se face sosul amestecand toate ingredientele amintite la acest capitol. Pachetele se mananca inmuiate in sos.
Yammy!