Lasagna cu dovlecei si fructe de mare
O reteta inedita de lasagna cu dovlecei buni de tot si cu fructe de mare exotice. E de-a dreptul dietetica.
Ingrediente:
4 dovlecei mititei
1 ardei iute
400ml passata de pomodoro sau pe romaneste suc de rosii
1 ceapa
2 catei de usturoi
400g amestec fructe de mare
1 pachet foi proaspete de lasagna – daca nu gasiti proaspete puteti folosi din cele la cutie
3 linguri parmezan ras (va recomand sa nu cumparati parmezan gata ras pentru ca nu e prea bun la gust)
3 linguri de pesmet
Se curata ardeiul iute de seminte si se toaca marunt. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii subtiri pe lungime. Se coc dovleceii unsi cu un pic de ulei de masline pe gratar sau chiar intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun deoparte.
Se curata si se toaca ceapa si usturoiul si se amesteca in sucul de rosii. Se incinge cuptorul la 200 grade (un pic peste mediu).
Intr-o tava rectangulara se toarna un pic de suc de rosii dupa care se pune un strat de foi de lasagna, suc de rosii, jumatate din fructele de mare, dovlecei presarati cu ardei iute, dupa care repetati incepand cu alt strat de foi. Ideal ar fi puneti 3 starturi de foi de lasagna, 2 straturi de fructe de mare si 3 straturi de dovlecei si sa incheiati cu un strat de dovlecei.
Se amesteca parmezanul cu pesmet si se presara deasupra. Se da la cuptor cam jumatate de ora, pana ce prinde o culoare aurie.