Humus bil tahini


Urmarile excursiei in Iordania nu puteau sa se lase asteptate. In Iordania se mananca humus mai des decat in tarisoara noastra fasole batuta. Asa ca am luat o carte de retete iordaniene si am trecut la treaba.

Ingrediente:
2 cani naut fiert – puteti sa il fierbeti voi sau sa folositi conserve
1 lingurita de sare
4 catei de usturoi
zeama de la jumatate de lamaie
2 linguri de pasta de susan – altfel zis tahini
partrunjel tocat si cumin pentru decor

Scurgeti nautul caldut si pastrati cateva boabe pentru decor. Pasati apoi nautul si amestecati in piureul obtinut pasta de susan, sucul de lamaie, usturoiul pisat si sarea. Gustul si consistenta pot fi schimbate adaugand zeama de lamaie. Humusul trebuie sa fie consistent si fin.

Asezati humusul intr-un castron de servit si presarati boabe de naut, patrunjel tocat si cumin. Turnati pe deasupra un pic de ulei de masline.

Se serveste ca aperitiv cu paine sau cu lipie.

Nici o masa fara humus!