Guguluf de morcov
Exista oare o prajitura fara zahar? Ei bine da si sa stiti ca e foarte buna. Morcovii sunt dulci asa ca daca punem suficienti ne iese o super prajitura dietetica.
Ingrediente:
1 kg morcovi, fierti si pasati
2-3 mere, rase si calite
200g branza de vaci grasa
100g stafide, inmuiate in rom (50ml de rom ar trebui sa fie suficient)
4 oua
125 g faina
2 linguri miere, optional
Cu cateva ore inainte de a incepe prepararea prajiturii, puneti intr-o ceasca stafidele la inmuiat in rom
Curatati si fierbeti morcovii pana cand intra furculita usor. Scurgeti apa in care au fiert si lasati-i sa se raceasca complet dupa care ii pasati.
Curatati merele de coaja si le radeti pe razatoarea mare, le stropiti cu lamaie ca sa nu se oxideze, dupa care le caliti. Daca va e teama ca prajitura nu va fi suficient de dulce, la calitul merelor puteti adauga 2 linguri de miere. Eu am facut chestia asta si da prajiturii un gust subtil si placut de miere.
Amestecati morcovii cu merele calite dupa care se inglobeaza ouale, unul cate unul. Adaugati stafidele, o lingura din romul in care s-au inmuiat stafidele, branza de vaci, si la final faina.
Puneti aluatul intr-o forma de guguluf tapetata cu unt si faina si coaceti in cuptorul incins la 180 grade(mediu) 40 minute – o ora.
Rontz rontz!