Frittata cu dovlecei, spanac si ricotta


Aceasta reteta se inscrie in categoria ce sa facem cu spanacul proaspat de la Amurtel si ce sa mancam rapid in acesta seara. O reteta simpla dar buna, potrivita pentru mic dejun, in pachetelul pentru serviciu sau pentru o cina rapida.

Ingrediente:
1 ceapa feliata sau o legatura de ceapa verde tocata
jumatate de lingurita fulgi de chilli
2-3 dovlecei mici feliati
200g de baby spinach – 2 maini
4-5 rosii uscate feliate
250g de ricotta
6 ouă medii
ulei de masline

Bateti spuma ouale, cam 5-10 minute daca doriti un efect wow, adaugati sare si piper. Caliti ceapa in ulei de masline, adaugati dovleceii si presarati fulgi de chilli. Cand incep sa se inmoaie dovleceii adaugati spanacul. Lasati cam un minut, cat sa se inmoaie un pic spanacul dupa care turnati deasupra ricotta, pe care o repartizati uniform in tigaie. Presarati rosiile uscate si turnati peste ouale batute. E important sa folositi o tigaie pe care sa o puteti baga la cuptor. Daca nu aveti asa ceva, pur si simplu transferati totul intr-o tava inainte de a turna ouale.

Lasati un pic pe aragaz dupa care dati totul la cuptor pentru 10-15 minute, pana cand frittata devine aurie.

Serviti cu un pic de salata verde sau cu cateva frunze de rucola stropite cu ulei de masline si aceto balsamico.

Bun de tot!