Flori de foietaj cu crema de vanilie si piersici caramelizate

Pot spune cu mare mandrie ca aceasta este o reteta inventata in intregime de mine. Am avut ca baza de pornire niste aluat de foietaj ramas de la alte prajituri plus faptul ca atat timp cat e vara incerc sa fac cat mai multe prajituri cu fructe. E super usor de facut si foarte foarte gustoasa.

Ingrediente pentru 12 bucati

500 g aluat foietaj
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
75 g zahar
zeama de la jumatate de lamaie
100 g zahar brun
50 ml apa
10 piersici/nectarine mici

Se prepara budinca conform indicatiilor de pe pachet, se lasa sa se raceasca.

Se spala piersicile si se taie in sferturi, despinzandu-se de pe sambure. Intr-o tigaie de teflon se topeste zaharul brun si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga apa usor si amestecand continuu. La final se adauga zeama de lamaie si piersicile. Se lasa piersicile sa se patrunda in siropul de caramel cam 5 minute.

In forme de tarta sau de briosa unse cu unt si tapetate cu faina se aseza patrate potrivite de aluat astfel incat marginile sa iasa in afara. Se pune in fiecare forma crema de vanilie si deasupra felii de piersici. Se unge aluatul cu albus sau unt topit. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 220 grade (incins tare) in jur de 30 de minute. Prajitura e gata atunci cand aluatul este rumenit.

Succes