Dovlecei umpluti in stil italian
O bunatate italieneasca tocmai buna pentru serile de vara. Tot asa puteti sa o serviti fie ca antreu fie ca cina sau chiar ca garnitura la o fripturica simpla.
Ingrediente:
4 dovlecei – pentru efect extra italian puteti folosi zuchini
50g pesmet
50g seminte de pin
6 fire de ceapa verde curatate si tocate marunt
1 catel de usturoi zdrobit
10 rosii uscate, scurse si tocate
1 lingura frunze de cimbru
25g parmezan ras
Se incinge cuptorul la 220 grade – tare. Se spala dovleceii, se curata si se taie in jumatati pe lungime.
Se unge tava cu ulei de masline si se aseaza in ea dovleceii, cu coaja in jos. Se ung cu ulei de masline si se coc 20 de minute.
Pentru umplutura se amesteca toate celelalte ingrediente, adica pesmetul, semintele de pin, rosiile uscate, parmezanul, ceapa si usturoiul si se asezoneaza cu sare si piper.
Se presara acest amestec peste dovlecei si se stopeste cu un pic de ulei de masline. Se mai lasa la cuptor 10-15 minute pana ce umplutura devine aurie si crocanta. Se servezi calzi, de ce nu chiar alaturi de o salata verde.
Buon gustaio!