Cuscus cu pepene rosu


De inspiratie orientala este o reteta perfecta pentru o seara de vara. De foarte mult timp imi doream sa mananc halloumi si iata ca mi s-a implinit visul. O branza buna si usoara.

Ingrediente:
200g bulgur
250g branza halloumi
2 castraveti medii
1 legatura mare de patrunjel
cateva frunze de busuioc si de menta
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
ulei de masline
optional 1-2 linguri de seminte de dovleac prajite in tigaie fara adaos de ulei, eu n-am avut asa ca nu am pus
500g miez de pepene curatat de samburi, taiat cuburi

Fierbeti apa cu sare si turnati peste bulgur. Volumul de apa trebuie sa fie dublu fata de cel ocupat de bulgur. Acoperiti recipientul cu o farfurie si lastati cam 10 minute sa absoarba apa.

Intre timp curatati castravetele de coaja, si daca este mai batran, curatati si semintele, apoi tocati-l cubulete mari sau pur si simplu felii. Spalati si tocati ierburile aromatice.

Taiati branza felii de 3-4 mm. Ungeti cu ulei gratarul sau o tigaie si prajiti pe ambele parti branza, nu mai mult de 2-3 minute in total, pana se rumeneste usor.

O data ce bulgurul s-a racit, amestecati-l cu ierburile tocate, 1-2 linguri de ulei de masline, castravetele tocat, coaja rasa si zeama de lamaie. Aseazati deasupra branza si pepenele. Puteti presara seminte de dovleac.

De vara!
Sursa: Good Food