Cuscus cu migdale si caise
De cand am fost acuzata de crima de a fi un fan al mancarurilor orientale am realizat ca fac intradevar o multime de felul de acest gen. Asa ca sa-i dam inainte cu humusul si cu cuscusul ca tare sunt bune. Reteta de fata este ceva mai atipica dar foarte buna.
Ingrediente:
100g cuscus – o cana
1-2 ardei copti
5-6 caise deshidratate
o legatura mare de patrunjel
2 linguri fulgi de migdale
harissa sau orice alt sos de chilli – daca folositi sos mexican va iesi un cuscus fusion
Preparati cuscusul urmand indicatiile de pe ambalaj. Curatati ardeiul copt de seminte si de cotor dupa care il taiati felii. Tocati apoi si caisele deshidratate si legatura de patrunjel.
Prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie fara sa adaugati ulei.
Amestecati toate ingredientele astfel pregatite si adaugati si un pic de unt topit amestecat cu harissa.
Asta-i tot, mai aveti de pregatit humusul doar.