Cupcakes cu ciocolata alba si cocos


O reteta de briose cu o tema noua : Cocos. Foarte aromate si simplu de preparat, au fost pur si simplu devorate. Tare bune la o cafea si de ce nu la micul dejun.

Ingrediente pentru 10-12 bucati:
100ml lapte
3 oua medii
1 lingurita esenta de vanilie
175g zahar
100g fulgi cocos
200g faina
1 lingurita praf de copt
50g unt
100g ciocolata alba

Glazura:
100g ciocolata alba
200g branza Philadelphia
200g zahar pudra
25g fulgi mari de cocos pentru decor

Topiti ciocolata alba si untul, puteti sa le topiti chiar si impreuna, la microunde sau la bain marie. Macinati zaharul impreuna cu fulgii de cocos pana obtineti o pudra cat mai fina. Intrucat rasnita mea nu mai functioneaza eu am folosit cutitul robotului de bucatarie si rezultatul a fost multumitor.

Bateti ouale cu lapte si cu esenta de vanilie. Inglobati apoi pudra de cocos si zahar, faina si praful de copt, iar la final untul si ciocolata topita. Uniformizati bine si umpleti pe trei sferturi fiecare forma de briosa tapetata in prealabil cu hartie speciala.

Coaceti in cuptorul incins la 180 grade – mediu, 20-30 de minute. Sunt gata cand se rumenesc usor si testul cu scobitoarea trece. Lasati sa se raceasca pe un gratar de prajituri.

In timp ce briosele se coc puteti prepara glazura. Topiti ciocolata, lasati-o sa se racoreasca si amestecati-o cu crema de branza si zaharul pudra. Ar fi bine sa cerneti zaharul pudra ca sa nu faca cocoloase in amestec.

Odata ce briosele s-au racit spritati crema deasupra si ornati cu fulgi mari de cocos.

Yummy!