Crochete turcesti cu dovlecei – Kabak mücveri


Pe post de antreu sau chiar si ca fel principal vegetarian e o reteta foarte buna, mai ales cand ai multi dovlecei si nu stii ce sa faci cu ei. Daca esti si fan al bucatariei orientale, alegerea e facuta.

3 dovlecei sau zucchini medii
100g telemea rasa
6-7 rosii uscate
1/2 legatura de marar
1 legatura patrunjel
2 cepe medii
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura de menta uscata
4 oua
3 linguri faina
ulei pentru prajit

Spalati bine dovleceii, indepartati coaja daca sunt loviti si radeti-i pe razatoarea mare. Puneti-i intr-o sita presarati cu sare ca sa se mai scurga din excesul de apa. Tocati rosiile uscate cubulete mici. Curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati patrunjelul si mararul si tocati-le marunt. Dati branza telemea pe razatoarea mare, sau, pur si simplu zdobiti-o cu o furculita daca e mai faramicioasa.

Amestecati intr-un bol dovleceii storsi de excesul de apa, rosiile uscate, mararul, patrunjelul, menta, ceapa, branza, ouale, faina, sarea si piperul. Omogenizati compozitia bine. Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti cate o lingura plina de compozitie. Prajiti cate 5-6 chiftele o data.

Lasati 2-3 minute, cel putin, pe o parte, dupa care intoarceti si pe partea cealalta. Scoateti pe prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.

Merge de minune cu iaurt.