Crap cu legume
Kuki a iesit la plimbare in parc, de dimineata. Cand s-a intors avea in sacosica un crap mare cat el. L-am intrebat daca a fost la pescuit. Dar n-a recunoscut nimic. Am copt crapul cu legume, dar Kuki n-a vrut sa guste. Cred ca-l mustra constiinta!
Ingrediente:
- 1 crap de 1.6-2 kg, curatat de solzi si intestine
- 3 ardei grasi, in 3 culori
- 2 cutii de rosii in bulion
- 4 cepe
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 6 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- 4 linguri de ulei
- 1 pahar de vin
- sare şi piper
- o lingurita de boabe de coriandru
- puţin ardei iute(optional)
Mod de preparare:
Se taie legumele astfel: ardeii in fasii de 1 cm latime, cepele in pestisori, morcovul in felii subtiri, dovlecelul in felii groase, lamaia in sferturi si usturoiul in rondele.
Intr-o tava adanca se pune un strat de legume, apoi pestele care se umple cu cateva bucati de ceapa si lamaie si deasupra din nou legume.
Se toarna uleiul, vinul si rosiile in bulion. Se presara sare, piper si coriandru.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace totul cam o ora si jumatate. Se scoate folia si se continua coacerea inca 30 de minute pana scade sosul si se rumeneste pestele.
Pestele se prezinta la masa in tava in care s-a copt, ornat cu patrunjel si feliute de lamaie.