Cod cu salsa de rosii si avocado


O mancare foarte cosmopolita venita parca direct din tara lui Pocahontas. Victima preferata a declarat ca acest fel de mancare ii aduce aminte de briza Atlanticului. Poezie!

Ingrediente pentru 6 portii:
800g file peste, eu am folosit cod negru
100g branza Cheddar rasa

Pentru salsa de rosii:
1 conserva rosii bucati
2-3 ardei multicolori
1 lingurita otet
1 ceapa medie sau o legatura de ceapa verde
2-3 catei de usturoi
1 lingurita de otet
1 lingurita cumin
ardei chilli dupa gust
sare, piper

Pentru servit:
1 avocado
1 lime
1 legatura mica de coriandru
chipsuri de tortilla

Incepeti prin a prepara salsa de rosii. Curatati legumele, tocati ceapa marunt si ardeii cubulete. Caliti ceapa in ulei de masline, adaugati usturoiul pisat si ardeii. Lasati cateva minute sa se inmoaie dupa care adaugati condimentele si conserva de rosii. Lasati cam 10 minute sa fiarba, adaugati otetul, apoi luati de pe foc.

Incalziti cuptorul la 220 grade – tare. Intr-o forma termorezistenta asezati fileul de peste, turnati deasupra salsa si presarati branza Cheddar. Coaceti 20-25 de minute pana ce branza se topeste si rumeneste usor.

In timp ce pestele este la cuptor, curatati avocado de coaja si taiati-l cubulete. Amestecati cu zeama de la lime si cu coriandru tocat.

Serviti pestele cu avocado si presarati deasupra chipsuri de tortilla faramitate. Merge cu o garnitura de orez sau simplu.

Yammy!