Cod cu crusta de nuca si humus


O reteta tocmai buna pentru masa de duminica. Cu oarecare iz oriental, e o combinatie semi-fusion care face ca gustul pestelui sa nu fie asa de pregnant. Daca va grabiti reusiti sa o preparati chiar azi!

Ingrediente:
50g miez de nuca
jumatate de legatura de patrunjel
2 lingurite sumac
1 ceapa mica
zeama si coaja rasa de la o lamaie
4 fileuri de cod
200g humus

Tocati grosier miezul de nuca, ceapa si patrunjelul si amestecati-le impreuna cu sumacul, coaja rasa si zeama de la lamaie, sare si piper dupa gust.

Ingingeti cuptorul la 200 grade – taricel, asezati fileurile intr-o tava si lasati-le in cuptor 10 minute. Scoateti apoi tava din cuptor, ungeti fileurile cu humus si mai bagati la cuptor inca 5 minute.

Scoateti din cuptor si asezati deasupra humusului amestecul cu nuca. Eu am servit alaturi de un cuscus cu stafide si seminte de pin.

Pofta buna!