Ciorba criminala de vacuta salbatica


Cum criminala sefa se intrece in a publica retete traditionale romanesti m-am gandit ca n-ar fi rau sa pun si eu cateva retete. Ciorba de vaca fiind un clasic era momentul sa punem si aceasta reteta.

Ingrediente:
400g carne de vita
3 ardei
3 rosii sau o conserva de rosii
2 cartofi
o telina mica
o radacina de pastarnac
3-4 morcovi
1 ceapa
1 ou pentru dres ciorba
leustean
bors

Se pune la fiert carnea de vita intr-o oala de 6 litri. Se ia spuma pana cand nu se mai produce. Daca vreti sa accelerati procesul dupa ce luati un rand de spuma turnati un pic de apa rece in fiertura (de la Sanda Marin citire). Dupa ce ati terminat cu spuma fierbeti carnea pana cand se inmoaie dupa care o scoteti din ciorba si o taiati cubulete.

In timpul in care fierbe carnea curatati toate legumele. Ceapa se toaca, morcovii si pastarnacul se taie rondele, telina si rosiile se taie cubulete, si ardeii fasii. Cartofii se taie bucati mari.

Se pun la fiert legumele in ordinea urmatoare: ceapa, morcovii, pastarnacul si telina, cartofii si ardeii si rosiile la final. Se adauga sare, cam o lingura, si bors. Cantitatea de bors o stabiliti gustand, de altfel e singura situatie cand gust ceva. Se sparge oul in ciorba si se bate rapid cu o furculita pentru a forma zdrentele. Se toaca leusteanul si se presara in ciorba.

Se serveste cu smantana si cu ardei iuti.

O nebunie!