Chec de ciocolata umplut cu branza


O prajitura festiva, usor de facut, cu enorm de multa ciocolata.

Ingrediente:
Blat:
250g ciocolata neagra
250g unt
180g zahar
150g faina
5 oua
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt

Umplutura:
500g branza de vaci
3 oua
6 linguri zahar pudra
coaja rasa de la o lamaie
zahar vanilat
100g unt
100g nuca de cocos
100 g ciocolata tocata

Se topeste ciocolata la microunde sau la bain-marie. Se toarna ciocolata in untul batut cu zahar. Se adauga ouale unul cate unul. Inglobati in compozitie pudra de cacao, faina si praful de copt stins cu lamaie. Se toarna compozitia intr-o forma de tarta tapetata cu unt si faina. Eu am folosit o forma de copt in forma de stea pentru mai mult efect. Se baga forma in cuptorul incins la 180 grade – mediu pentru 10 minute timp in care preparati umplutura.

Se amesteca branza cu jumatate din zahar, unt, galbenusuri, coaja de lamaie si zaharul vaniliat. Separat se bat spuma albusurile cu restul de zahar. Se inglobeaza albusurile in compozitia de branza si se adauga si nuca de cocos si ciocolata tocata. Se scoate forma din cuptor si se adauga crema de branza. Se coace cam o ora, e gata cand branza e inchegata.

Decorati dupa imaginatie cu cacao sau cu ciocolata rasa.

Yam yam!