Bulete de dovlecei cu cascaval
Bun, simplu, de vara. Un excelent antreu vegetal. Merge si la cina cu o salata de rucola.
Ingrediente:
600g dovlecei
100g cascaval ras
1 ou
4 linguri fulgi de ovaz, macinati
3 linguri amidon
1 lingura ceapa verde tocata
boia
sare si piper
malai
ulei pentru prajit
Se spala dovleceii, se sterg si se dau pe razatoarea mica. Se sareaza si se lasa sa stea 45 de minute intr-o strecuratoare astfel incat sa isi lase cat mai multa zeama. Se aseaza apoi intr-o sita cu tifon si se storc bine. Se aseaza intr-un castron si se adauga cascavalul ras. Se amesteca totul impreuna cu usturoiul pisat, ceapa verde tocata, mirodeniile si fulgii de ovaz amestecati cu amidon. Se bate oul si se inglobeaza. Se modeleaza bilute si se tavalesc prin malai.
Se prajesc bilutele in ulei bine incins circa cinci minute, de jur imprejur. Se scot si se lasa sa se scurca excesul de grasime, pe prosoape de hartie.
Pofta buna!