Briose cu ponturi

Am facut o reteta aparte de briose.

La reteta de baza am adaugat: nuci, visine din visinata si martipan. Au iesit minunate.

Ingrediente:

* unt, 100g
* oua, mari, 2 bucati
* zahar, 150g
* lapte, 100ml
* faina, 250g
* praf de copt, o lingurita (o jumatate de pachetel)
* lamaie, cateva picaturi
* esenta de vanilie
* matipam, 100g
* visine, din visinata, fara samburi, 200g

Un castronel de plastic in care se aseaza untul se pune la incalzit in cuptorul cu microunde timp de 30-60 secunde, pana se topeste untul. In acelasi castron se pun: laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie si se amesteca cu o furculita. Apoi se pune toata faina cu praful de copt impreuna cu zeama de lamaie. Toate acestea se amesteca lejer, pana nu mai sunt cocoloase. Imediat se adauga nucile, martipanul taiat bucatele si visinele. Se amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale, sa alunece din lingura.

De preferat, se coc briosele in forme de silicon. Acestea nu trebuie unse cu unt. Daca folositi forme metalice, ungeti-le cu unt si pudrati-le cu faina. Aluatul se pune cu lingura, pana la 2/3 din inaltimea formei. Se coc, la foc potrivit 20-30 minute. Se face proba cu scobitoarea si se scot formele din cuptor.

PONT NR> 1: Nu se bate aluatul cu mixerul si nici nu se amesteca prea mult, fiindca briosele nu vor fi destul de pufoase.

PONT NR.2: intre momentul in care se pune praful de copt si pana se baga formele la cuptor nu trebuie sa treaca mai mult de 3 minute.

PONT NR.3: Briosele coapte in forme de silicon trebuie scoase dupa cateva minute, chiar fierbinti fiindca altfel se “aburesc”.

PONT NR.4: Acest aluat se poate coace in orice fel de forme: de chec, de blat, etc.

PONT NR. 5: Decorarea brioselor va poate provoca fantezia. Se pot orna cu zahar pudra, serbet, glazura de zahar, ciocolata, bomboane, etc.

Succes garantat!!!