Briose cu banane si nuci


Imi place foarte mult sa fac briose dar nu intotdeauna e usor de gasit o reteta mai speciala. Reteta care urmeaza e si speciala si buna, pe scurt criminala!

Ingrediente:
120g unt moale
200g zahar brun
2 oua
250g faina
1 lingurita praf de copt
100g nuci tocate
4 banane

Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se bate untul cu zahar pana se obtine o consistenta cremoasa. Se incorporeaza ouale unul cate unul. Se paseaza 3 banane si se inglobeaza in compozitie. Se adauga faina, nucile tocate si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se aseaza compozitia in forme de briose tapetate cu hartie speciala. Se taie banana ramasa rondele si se aseaza cate o feliuta pe fiecare briosa. Se coc briosele cam jumatate de ora pana sunt bine crescute si aurii.

Aluatul se poate folosi si pentru a umple alte forme. Eu am facut si un clopotel de Craciun.

Sarbatori fericite!