Wok thai cu creveti si ananas
O reteta plina de arome din categoria ce mai gatim azi in 15 minute. Ideala pentru o cina rapida in timpul saptamanii.
Ingrediente pentru 2-3 portii:
2 fire lemongrass, eu am avut uscat
1 bucata de ghimbir de 3 cm
1 baby ananas
200g fasole verde proaspata sau congelata
150g rosii cherry
200g creveti mari proapeti sau congelati si dezghetati
cateva frunze de busuioc
ulei pentru prajit
Sos:
zeama de la 1 lime
1 lingura sos de peste
1 lingura zahar brun
Amestecati toate ingredientele pentru sos intr-o ceasca.
Curatati ananasul si taiati-l cubulete. Tocati fin firele de lemongrass, curatati ghimbirul, dati-l pe razatoarea mica si caliti totul un pic intr-un wok. Adaugati in wok ananasul, fasolea verde si rosiile cherry si caliti-le cam 5 minute astfel incat fasolea sa inceapa sa se patrunda. Adaugati crevetii si sosul si mai caliti inca 5 minute. Luati de pe foc, presarati frunzele de busuioc tocate si serviti cu lime taiat sferturi alaturi. Noi fiind mai fomisti am mancat si cu niste taietei alaturi.