Tort de visine
Un tort cu visine, ciocolata si branza pentru un editia a 2-a a concursului ‘Lunea dulce’. L-am facut in noiembrie, dar de abia de ziua indragostitilor public reteta, din mijlocul zapezii.
150g piscoturi
125g unt
4 linguri cacao
3 linguri visinata
2 borcane de compot de visine
2 plicuri gelatina rosie
4 linguri zahar
500g branza de vaci grasa
300g iaurt
2 linguri zahar pudra
20g ciocolata
10g gelatina
Untul l-am topit si l-am amestecat cu piscoturile zdrobite si 2 linguri de cacao, dupa care am presat si incrustat compozitia rezultata pe fondul formei de tort tapetata cu hartie de copt. Am stropit-o cu visinata, si am pus-o la frigider cam o ora, cat sa aprofundez tainele visinatei facute la mosia Poienari.
Am scurs visinele si le-am repartizat pe blat, pastrand zeama pentru glazura rosie: amestecata cu praful de la plic si 4 linguri de zahar, data in clocot (cam 1/2 l lichid trebuie sa fie) si turnata peste blat. Pus la frigider caci 2 straturi erau gata si intors la visinata.
Crema de branza de deasupra: am amestecat branza de vaci cu zaharul pudra, iaurt si restul de cacao. Gelatina am dizolvat-o in apa, pe foc domol, amestecand. Am turnat-o si pe asta in crema de branza, ca sa prinda tarie si putere. Am turnat compozitia deasupra visinelor si inapoi la frigider pentru vreo 3 ore. Ciocolata am ras-o deasupra si rezultatul se vede in poza.
Nu a fost rea deloc, ba chiar mie mi-a placut.