Tort de morcovi cu crema de ciocolata alba

Acest tort a fost mancat demult de tot dar amintirea lui ne bantuie inca. Eu am facut un tort imens deci pentru un tort de 10 portii va recomand injumatatirea cantitatilor. Mi-a placut tare mult reteta, eu fiind un fan al prajiturilor cu morcovi de inspiratie anglosaxona.

Ingrediente pentru 20 de portii:

Blat:
600g faina
300g nuci macinate grosier
1 plic praf de copt
3 lingurite scortisoara macinata
400g zahar
200g zahar brun
500ml ulei
8 oua
900g morcov ras
miezul de la un baton de vanilie

Crema:
300g ciocolata alba, fiti atenti intotdeauna sa alegeti o ciocolata cu indice ridicat de cacao, calitatea e mai buna si crema va fi mai ferma, altfel exista riscul sa nu se intareasca
500g crema de branza (tip Philadelphia)
150g unt
miezul unui baton de vanilie
coaja si zeama de la 2 limette

Daca vreti sa faceti o varianta mai economica a tortului puteti folosi in loc de baton de vanilie, esenta de vanilie.

Incingeti cuptorul la 180 grade – mediu. Ungeti cu unt si tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 24 de cm.

Bateti ouale cu zahar si apoi inglobati uleiul in fir subtire. Inglobati in compozitia de ou faina amestecata cu scortisoara si praf de copt si apoi nucile si morcovul ras.

Coaceti 50 – 60 de minute. Lasati blatul sa se raceasca complet si taiati-l in 3-4 felii, depinde si de cat a crescut.

Pentru crema, incepeti prin a topi ciocolata la bain-marie sau la microunde si lasati-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura mainii. Bateti untul spuma si adaugati in el ciocolata, urmata de crema de branza, vanilie, coaja si zeama de lime.

Treceti la montarea tortului. Ungeti fiecare blat cu crema si la final imbracati tortul in crema ramasa. Ornati dupa imaginatie.

Eu am facut de 2 ori acest tort, o data l-am imbracat in fondant, o data l-am ornat cu coaja de portocale confiata si cu violete cristalizate.

Yummy!