Tort de ciocolata cu menta


Am incheiat anul 2013 cu un tort, incepem 2014 cu alt tort! Chiar daca a luat 2 luni sa postez reteta, tortul de fata a fost tortul de revelion al criminalelor si e o nebunie. Este nerecomandat copiilor, chocoholicii insa se vor indragosti cu siguranta de el. Reteta e destul de simpla, tot ce va trebuie e multa ciocolata.

Ingrediente:
Blat:
175g unt
3 oua
100g ciocolata neagra
250g faina
250g zahar
6 linguri cu varf cacao
1 lingurita praf de copt
300ml lapte batut sau sana

Crema:
300g bomboane de ciocolata After eight
100g ciocolata neagra
100ml smantana pentru frisca

Optional:
500g martipan pentru imbracat tortul

Incingeti cuptorul la 180 grade, ungeti cu unt si tapetati cu hartie o tava rotunda cu diametrul de 22 cm. Pentru blat, topiti intr-o craticioara mica untul impreuna cu ciocolata. Lasati apoi sa se racoreasca un pic. Bateti ouale cu laptele batut. Amestecati intr-un bol faina, cacao, zahar si praf de copt si turnati peste ciocolata topita si 200ml de apa fiarta. Amestecati bine si inglobati la final compozitia cu ou. Puneti aluatul in tava si coaceti 20-30 de minute pana ce blatul trece proba cu scobitoarea.

Scoateti blatul si lasati-l sa se raceasca in tava macar un sfert de ora si apoi tranferati-l pe un gratar si lasati-l sa se raceasca complet.

Pentru crema topiti intr-o craticioara bomboanele After eight, impreuna cu ciocolata neagra si frisca. Lasati sa se raceasca si tineti la frigider pana ce capata o consistenta care sa va permita sa o intindeti usor. Aveti grija sa nu lasati prea mult ganache-ul la frigider pentru ca se poate intari prea tare si dupa aia va fi greu de intins.

Taiati blatul in 3 felii. Folositi jumatate din crema pentru a lipi blaturile intre ele. Cu restul de crema imbracati tortul. Puteti sa va opriti aici sau sa imbracati tortul in martipan. Decorati dupa imaginatie.

Chocolicious!