Tort cu mere

Un clasic reinventat, usor de facut si adorat de victimele din intreaga lume.

Ingrediente:

Umplutura de fructe:
1 kg mere sau alte fructe de sezon
100 g zahar
100 g unt

Blat (pandispan)
4 oua
100 g zahar
100 g faina

Merele se curata de coaja si se taie felii nu foarte subtiri. Se repartizeaza uniform in tava si se presara deasupra lor zahar si bucatele de unt. Se dau la cuptorul inchis la 200 grade (mediu spre tare) pana cand zaharul si untul s-au topit iar merele s-au inmuiat si incep sa se caramelizeze. Tava se scutura din cand in cand astfel incat fructele sa nu se prinda de fund.

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se bat galbenusurile cu zahar pana se albesc. Se adauga faina, se amesteca si se inglobeaza albusurile batute amestecand usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana pufos. Se toarna compozitia peste merele caramelizate si se baga din nou in cuptor. Cand se rumeneste se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata. Foarte important e sa nu deschideti usa de la cuptor in primul sfert de ora de la adaugarea pandispanului.

Se rastoarna tortul folosind 2 farfurii astfel incat merele sa fie deasupra.

Bon apetit!