Tarta verde cu branza
O tarta buna, buna, usor de facut pe placut rontaitorilor, iubitorilor branzei, oricarei persoane delicate si cu gusturi rafinate.
Ingrediente:
1 foaie de aluat de foietaj
1 legatura de sparanghel
2-3 dovlecei/zuccini
5 oua mari
1 legatura de ierburi amestecate patrunjel, menta, busuioc
200g crema de branza
200g branza telemea
coaja rasa de la 1 lamaie
ulei de masline
Spalati si curatati sparangelul rupand partile lemnoase. Partile lemnoase le puteti folosi la o supa crema. Spalati dovleceii si taiati-i felii. Incingeti cuptorul la 180 grade – mediu. Puneti legumele in tava de cuptor, turnati deasupra lor 2-3 linguri de ulei de masline, adaugati sare si piper, si amestecati astfel incat legumele sa fie acoperite cu ulei. Coaceti legumele 10 minute.
Intre timp bateti ouale spuma si adaugati coaja rasa de lamaie, ierburile tocate, crema de branza, sare si piper. Intr-o tava rectangulara cu margini inalte asezati foaia de aluat de foietaj avand grija sa ridicati o margine din aluat pe toate laturile. Turnati peste aluat compozitia de ou si aranjati deasupra legumele si branza taiata cubulete sau pur si simplu sfaramata.
Dati tarta la cuptor si coaceti 30-40 de minute pana ce aluatul devine auriu si crema de oua s-a coagulat.
Socateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca. Serviti ca atare sau cu o salatica verde buna pentru un efect crocant suplimentar.