Tarta Ratatouille
Aveam salata, aveam ratatouille dar n-aveam tarta ratatouille. Cu adevarat din sudul frantei imbina branzeturile mediteraneene cu legumele coapte de vara.
Ingrediente
Blat:
200g faina
100g unt
1 ou
Umplutura:
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
1 vanata
1-2 dovlecei
100g urda sau ricotta
200ml smantana
2 oua
100g rosii uscate
50 g branza albastra
125g mozarella
Se framanta rapid un aluat din faina, unt si ou. Se modeleaza o bila, se infasoara in folie transparenta si se lasa in frigider 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu.
Se spala legumele si se curata. Ardeii se taie fasii, dovleceii si vanata se taie cuburi mari. Se calesc apoi legumele separat in ulei de masline.
Se prepara glazura din ricotta, smantana, oua. Se sareaza si se pipereaza. Se intinde o foaie de aluat si se imbraca cu ea o forma de tarta tapetata cu unt si cu faina. Se ridica o margine inalta din aluat.
Se aseaza legumele in forma. Rosiile uscate se taie cubulete, se scurg de ulei si se presara deasupra legumelor. Se presara cubulete de branza albastra si de mozarella si se acopera cu glazura de ricotta.
Se coace tarta cam jumatate de ora pana cand crusta devine aurie.
Bon apetit!