Tarta cu ton, dovlecei si ardei


O tarta antreu extrem de buna si foarte usor de facut. Am facut-o deja de doua ori in ambele ocazii a batut-o vantul.

Ingrediente:
1 foaie aluat de foietaj
2 dovlecei mici, rasi pe razatoarea mare sau taiati felii subtiri
150g crema de branza cu usturoi si ierburi
185g de ton in suc propriu, scurs si desfacut bucati
2 ardei capia copti mari, taiati fasii
1 lingura capere din saramura
cateva masline negre sau kalamata, fara samburi

Incingeti cuptorul la 220 grade/taricel. Asezati foaia de aluat in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Intepati aluatul cu o furculita si cu ajutorul unui cutit trasati un chenar de 1 cm pe margine. La trasarea chenarului aveti grija sa nu taiati aluatul de tot, trebuie doar trasata o linie. Coaceti 15 minute.

Caliti dovleceii in ulei de masline pana cand se inmoaie si nu mai lasa zeama. Eu am facut si cu dovlecei rasi si cu dovlecei taiati felii si ambele variante sunt foarte bune. Lasati sa se raceasca un pic si amestecati-i cu crema de branza. Daca nu gasiti crema de branza si cu ierburi si cu usturoi, adaugati voi niste usturoi tocat.

Scoateti aluatul de foietaj de la cuptor și presati in zonele în care s-a umflat excesiv. Puneti amestecul de dovlecei peste aluat si distribuiti-l uniform pe toata suprafata, pana la marginile trasate. Imprastiati tonul, caperele si maslinele si asezati fasiile de ardei astfel incat sa creati un caroiaj.

Coaceti inca 15-20 de minute, pana ce foietajul devine auriu.

Yammy!