Tarta cu somon si broccoli
Cu ocazia dezlegarii la peste am pregatit aceasta tarta care nu e de post si aproape ca nu are nici peste. Fiind in schimb criminal de buna, victimelor nici nu le va mai pasa ca nu e cu prea mult peste, vor vrea doar mai mult.
Lasand gluma un pic la o parte, e o reteta foarte simpla si foarte gustoasa. Daca nu v-am convins inca, pot sa va spun ca e prima oara cand imi place broccoli.
Ingrediente:
2 foi de foietaj
150g smantana
2 oua
1 legatura de marar
150g somon afumat
1 broccoli mic(400g)
Puneti apa cu sare la fiert si fierbeti broccoli 4 minute astfel incat sa ramana crocant. Scurgeti broccoli si lasati-l sa se racoreasca.
Incingeti cuptorul la 200 grade – tare. Puneti in tava de cuptor o foaie de foietaj si formati o margine inalta lipind cu ou batut fasii taiate din cea de a doua foaie de foietaj.
Intepati cu furculita aluatul sa nu se umfle foarte tare si coaceti 10 minute.
Spalati mararul, tocati-l si amestecati-l cu smantana, un ou, sare si piper. Puneti crema peste foietaj si presarati bucatele de somon si broccoli.
Taiati fasii restul aluatului si faceti un caroiaj peste tarta. Ungeti aluatul cu ou batut.
Coaceti 25-30 de minute.
De savurat intr-o pauza, la un picnic, oricand vreti.