Storceag – ciorba alba de peste


Asa cum am promis iata si reteta acestei super ciorbe. Reteta e tot de la tanti Rodica de la Sfantu Gheorghe delta, este deci cat se poate de autentica. Si acest preparat din peste e printre preferatele mele pentru un motiv simplu: e din file deci nu are oase. Una peste alta e o ciorba criminala.

Ingrediente:
1kg file de peste (somn, sturion)
2 cartofi
4 morcovi
2 bucati pastarnac
1 ceapa
2 ardei grasi
1 telina medie
1 legatura patrunjel
cateva fire leustean
otet
1 galbenus

Cu 2 ore inainte de startul ciorbei se taie fileul de peste cubulete si se presara cu sare si se tine la rece.

Se trece la prepararea ciorbei in modul cel mai clasic cu putinta. Se curata legumele. Se toaca ceapa, se taie rondele morcovul si pastarnacul, se taie cubulete telina si cartofii iar ardeii se taie fasii.

Se pune apa la fiert impreuna cu ceapa, morcov, telina si pastarnac. La 15 minute dupa ce incepe sa fiarba se adauga cartofii. Cand estimati ca mai sunt 10 minute pana cartofii sunt fierti adaugati pestele si ardeii.

Se ia ciorba de pe foc. Se bate galbenusul cu 6 linguri de otet (numarul de linguri de otet il stabiliti de fapt dupa gustul vostru) si se toarna in ciorba amestecand bine. Asta e secretul pentru culoarea alba a ciorbei. Se toaca patrunjelul si leusteanul si se presara in ciorba. Din cauza ca pestele este pus sarat nu mai e nevoie de sare.

Pofta buna!