Stir-fry vegetarian cu quinoa
Aceasta pseudo-cereala din Anzi imi place foarte mult. De aceea cum gasesc o reteta cu quinoa cum o fac. Merita incercat, mai ales ca reteta de fata e simpla si potrivita postului.
Ingrediente:
100g quinoa
1 lingura ulei de susan, daca nu aveti puteti folosi de floarea soarelui
1 ceapa
2 catei usturoi
1 bucata de 5cm ghimbir
o lingurita coriandru macinat
o lingura coriandru tocat
1 lingura sos de soia
1-2 ardei rosu capia
1-2 dovlecei mici
200g fasole verde, in anotimpul asta folosim congelata
optional 1 lingura seminte susan
Dressing:
coaja rasa si zeama de la 2 limes
2 linguri ulei de susan
1 catel usturoi
1 lingurita otet de orez
1 lingurita sos de soia
Fierbeti quinoa urmand instructiunile de pe pachet si lasati-o sa se raceasca.
Curatati ceapa si usturoiul. Taiati ceapa julien. Curatati si radeti pe razatoarea mica ghimbirul. Spalati si curatati ardeii si apoi taiati-i fasii. Spalati dovleceii si taiati-i rondele.
Incingeti uleiul in tigaie si adaugati ceapa, ghimbirul, coriandrul macinat, usturoiul pisat si sosul de soia si caliti-le cateva minute. Adaugati ardeii si lasati-i sa se inabuse un pic. Adaugati fasolea si 200ml de apa. Tot secretul este ca legumele sa nu fiarba in apa ci mai degraba in aburi. Lasati 5 minute sa se inabuse si apoi adaugati dovleceii. Mai lasati totul 5 maxim 10 minute pe foc astfel incat legumele sa se faca dar sa ramana crocante.
Preparati dressingul combinand toate ingredientele intr-un vas si amestecandu-le cu un tel pana la omogenizare.
Amestecati quinoa cu legumele si cu dressingul. Presarati seminte de susan si coriandru tocat.
Yummy!