Salata rontz rontz cu mere si sfecla
O salata foarte fresh care merge facuta in orice anotimp, simpla si de efect.
Ingrediente:
250g de sfecla fiarta sau coapta, taiata in cubulete de 1 cm
2 mere, taiate in cubulete de 1 cm si stropite cu suc de lamaie ca sa nu oxideze
2 tulpini de telina Apio, tocate marut
50g nuci, tocate grosier
1 mana de patrunjel, tocat
3 linguri de ulei de nuci
1 lingura otet de vin rosu
Amestecati sfacla, merele, telina, nucile si patrunjelul in castronul in care veti servi salata. Faceti dressingul amestecand intr-o cana uleiul de nuci, otetul si adaugati sare si piper dupa gust. Stropiti salata cu dressing si amestecati. Pentru mai mult efect puteti servi salata in pahare sau boluri mici.
Salata poate fi preparata cu pana la 3 ore inainte de servire, altfel riscati sa se oxideze ingredientele.
Simplu de tot! Rontz!