Salata de vinete cu naut
O reteta simpluta si bunuta pe placul iubitorilor de mancaruri orientale. Victima preferata si cu mine am dat rau de tot in aceasta pasiune, ai zice ca stramosii nostri mancau naut nu fasole. Lol.
Ingrediente:
2 vinete micute
1 conserva de naut de 400 g
1 legatura de coriandru
zeama de la o lamaie
1 ceapa sau o legatura de ceapa verde
1 lingurita de chimen
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de miere
ulei de masline
Se spala vinetele si se taie felii de 1 cm. Se presara cu sare si se lasa macar jumatate de ora sa iasa apa din ele. Se spala si se storc usor. Se prajesc in tigaie cu un pic de ulei de masline si se scot pe prosop de hartie ca sa scapam de uleiul in plus. Dupa fiecare runda de vinete prajite trebuie sa adaugati ulei intrucat in procesul de prajire vinetele absorb mult ulei.
Se spala coriandrul si se toaca. Se curata ceapa si se toaca. Se prepara dressingul amestecand 4 linguri de ulei de masline, zeama de lamaie, chimen, boia, miere, sare si piper.
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol de salata si se serveste victimelor orientaliste infometate.
Bon apetit, sau ashalisalamdanam!