Salata de morcovi cu branza telemea si cu menta
Pe lista de retete detox am adaugat si aceasta salata iepureasca. Are toate bunatatile pe care un iepure le are in vizuina: morcovi, naut si branza.
Ingrediente pentru 6 portii:
200g branza telemea, de oaie sau de capra
1 conserva de 400g de naut
2 maini de spanac baby
500g morcovi
2 lingurite de chimen
1 lingura de miere
4 linguri ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie
1 mana de frunze de menta
50g fistic tocat
Curatati morcovii si taiati-i rondele. Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti morcovii taiati si nautul clatit cu apa in tava. Presarati cu chimen, stropiti cu 2 linguri de ulei si adaugati sare si piper dupa gust. Amestecati si coaceti 40 minute – o ora. Din cand in cand deschideti usa la cuptor si amestecati. Pentru a stii cand este gata incercati cu o furculita. Cand morcovii s-au inmuiat inseamna ca sunteti gata.
Separat preparati dressingul amestecand zeama de la lamaie cu mierea si cu 2 linguri de ulei de masline. Turnati dressingul peste legume si lasati sa se raceasca. Inainte de servire adaugati menta tocata, frunzele de spanac si fisticul. Taiati branza cubulete si presarati-o pe deasupra.
Rontz rontz!