Pe lista de retete detox am adaugat si aceasta salata iepureasca. Are toate bunatatile pe care un iepure le are in vizuina: morcovi, naut si branza.
Ingrediente pentru 6 portii:
200g branza telemea, de oaie sau de capra
1 conserva de 400g de naut
2 maini de spanac baby
500g morcovi
2 lingurite de chimen
1 lingura de miere
4 linguri ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie
1 mana de frunze de menta
50g fistic tocat
Curatati morcovii si taiati-i rondele. Incingeti cuptorul la 200 grade. Puneti morcovii taiati si nautul clatit cu apa in tava. Presarati cu chimen, stropiti cu 2 linguri de ulei si adaugati sare si piper dupa gust. Amestecati si coaceti 40 minute – o ora. Din cand in cand deschideti usa la cuptor si amestecati. Pentru a stii cand este gata incercati cu o furculita. Cand morcovii s-au inmuiat inseamna ca sunteti gata.
Separat preparati dressingul amestecand zeama de la lamaie cu mierea si cu 2 linguri de ulei de masline. Turnati dressingul peste legume si lasati sa se raceasca. Inainte de servire adaugati menta tocata, frunzele de spanac si fisticul. Taiati branza cubulete si presarati-o pe deasupra.
Rontz rontz!