Salata de kale cu mazare si morcovi
Gratie gradinii sociale Amurtel incerc in ultima vreme o multime de retete vegetariene. Cum inca primim kale si mazare iata o reteta de sezon.
Ingrediente:
1 legatura mare de kale 400-500g
500g mazare frageda
4-5 morcovi tineri
Pentru dressing:
2 lingurite seminte de chimen
2 catei de usturoi, tocati marunt
zeama de la o lamaie
jumatate de ceasca de ulei de masline
sare si piper
frunzele de la 2-3 fire de menta, tocate
Spalati legumele si curatati morcovii si mazarea. Puneti apa cu sare la fiert. Fierbeti morcovii 5-6 minute, mazarea cam 4 minute, iar frunzele de kale nu mai mult de 2 minute. Vrem sa avem niste legume al dente de aceea le fierbem doar un pic. Le puneti pe toate intr-o strecuratoare la scurs.
Preparati intre timp dressingul amestecand uleiul cu zeama de lamaie si adaugand rand pe rand chimenul, usturoiul, menta, sarea si piperul.
Puneti legumele scurse de apa intru-un castron, turnati deasupra dressingul, amestecati si serviti.
Bun din piata!