Salata de avocado cu portocale si creveti


S-a strigat creveti? Culmea coincidentei, meniul de ieri a inceput cu aceasta salatica. M-am gandit ca victimile care au venit in vizita au suferit prea mult luptand cu mancaruri grele traditional romanesti asa ca am ales ceva mai lejer pentru inceput.

Ingrediente pentru 5 portii:
10 creveti
1 bucata de ghimbir de 1cm
2 maini de rucola
1 portocala
1 lamaie
1 avocado
o legatura de ceapa verde
4 linguri ulei de masline
1 fenicul

Spalati crevetii si uscati-i cu ajutorul unui prosop de hartie. Taiati ghimbirul bucatele mici. Incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si prajiti crevetii laolalta cu ghimbirul. Crevetii nu trebuie prajiti mult, cateva minute pe fiecare parte pana devin aurii. Scoateti crevetii din tigaie si pastrati-i la cald.

Preparati dressingul din zeama de la lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Taiati feniculul julien. Tocati ceapa verde. Curatati portocala de coaja si taiati pulpa felii. In procesul asta trebuie indepartat, pe cat posibil, orice urma de pielita alba. Curatati avocado si taiati-l bucatele. Intr-un castron amestecati toate legumele cu dressingul.

Am servit salata in cupe mari de inghetata punand in fiecare cupa rucola, salata preparata mai sus si cate 2 creveti.

Numai buna pentru dezintoxicare 🙂