Quiche cu branza de capra si rosii
Quiche-ul asta l-am facut intr-o dimineata cu ce mai aveam prin casa. O reteta simpla si eficienta.
Ingrediente:
1 aluat brisée de la Cora
2 rosii, taiate rondele
1 dovlecel, taiat rondele
100g jambon, taiat fasii subtiri
100g branza de capra, rasa sau zdrobita in functie de consistenta
2 oua
100g smantana
100g cascaval ras
ierburi de provence
sare si piper
Intr-un castron bateti ouale cu smantana si condimentati dupa gust. Incingeti cuptorul la 180 grade.
Intr-o tava de tarta tapetata cu hartie de copt asezati aluatul dupa care repartizati uniform rosiile, dovlecelul, jambonul si branza peste care turnati ouale batute. Presarati cu cascaval ras si ierburi de Provence si bagati in cuptor jumatate de ora – 40 de minute pana cand tarta devine aurie.
Serviti-o calda, simpla sau cu o salata verde.
Bon apetit!