Porc Sichuan cu broccoli si caju
Din categoria wok, rapid, Good Food.
Ingrediente pentru 6 portii:
6 felii de muschi de porc
1 catel de usturoi
1 broccoli mediu de 300-500g
2 cepe rosii medii
50g caju
ulei pentru prajit
Sos:
1 lingura sos de soia
1 lingura otet din vin rosu
1 lingura otet de orez
1 lingurita zahar
1 lingura de sos de ardei iute (optional)
2 lingurite amidon
Sarati si piperati carnea si prajiti-o in transe, pe ambele parti. Scoateti-o pe o farfurie.
Dizolvati amidonul in 2 linguri de apa. Amestecati intr-un bol toate ingredientele pentru sos si puneti-l deoparte.
Curatati si feliati usturoiul. Spalati si desfaceti broccoli in buchetele mici. Curatati ceapa si taiati-o julien. Caliti usturoiul pana devine auriu si adaugati apoi broccoli si ceapa si continuati cam 2 minute la foc puternic. Adaugati apoi porcul, nucile caju si sosul. Amestecati pana ce sosul se leaga un pic, 1-2 minute. Serviti cald, ca atare sau cu o garnitura de orez.
Super rapid, super bun!