Placinte cu porc, caise si fistic


O reteta foarte usor de facut, cu efect criminal garantat. Daca alegeti sa faceti varianta placintele va alegeti cu un candidat de mana intai pentru picnic. La ce vreme e afara nu stiu de ce mai stati pe ganduri.

Ingrediente pentru 6 placintele:
500g foaie de foietaj
200g carne tocata de porc
50g caise uscate tocate grosier
25g fistic tocat grosier
jumatate de lingurita de seminte de fenicul, daca nu gasiti puteti folosi chimen
un praf generos de nucsoara
1 legatura mica de patrunjel
1 ou

Tapetati 6 forme ale unei tavi de briose cu fasii de hartie de copt. Pastrati un sfert din aluatul de foietaj si intindeti restul pana la grosimea unei monede. Din aluatul intins taiati discuri cu diametrul de 8-10 cm, depinde de dimensiunea formelor de briose. Asezati aluatul in formele de briose urcandu-l cat mai sus pe peretele formei.

Amestecati carnea cu caise, fistic, seminte de fenicul, nucsoara si patrunjelul tocat. Puneti compozitia de carne in formele de briose. Restul de aluat il intindeti si il taiati fasii subtiri din care faceti un grilaj deasupra placintelor. Bateti oul, si ungeti cu el marginea interioara a fiecarei placintele si lipiti marginea de grilaj. Ungeti si grilajul cu ou batut.

Coaceti la cuptorul incins la 180 grade 40-45 de minute.

O nebunie!