Placinta cu visine, piersici si crema de vanilie

Ce dovada mai buna vreti ca a venit vara decat ca am inceput sa facem prajituri cu visine? Desi imi propusesem sa incep sezonul cu clasica prajitura de visine, am gasit niste foi de placinta turceasca si am zis ca merita sa incerc ceva nou. E simplu de facut, ca doar e cu foi gata cumparate, si buna de te lingi pe degete.

Ingrediente:
500g foi placinta
50g unt topit
500g visine
3 piersici medii
3 linguri amidon
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 plic budinca de vanilie
500ml lapte
3 linguri zahar tos

Curatati visinele de samburi. Curatati piersicile de pielita si taiati-le cubulete. Amestecati fructele cu amidon, zahar tos si zahar vanilat si puneti-le pe foc mic, amestecand usor. Lasati pe foc cateva minute pana cand sosul incepe sa se lege. Lasati sa se racoreasca.

Preparati budinca de vanilie urmand indicatiile de pe pachet. Acoperiti cu o folie alimentara si lasati sa se raceasca.

Incingeti cuptorul la 220 de grade. Ungeti o foaie de placinta cu unt, mai asezati inca o foaie deasupra si puneti cu lingura pe mijloc o dunga din budinca de vanilie. Asezati deasupra amestec de fructe. Rulati foaia nu foarte strans.

Eu am facut o placinta greceasca, adica am pus rulourile de placinta in cerc, unul in continuarea celuilalt. Puteti insa sa faceti rulouri drepte pe care sa le asezati unul langa altul in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung rulourile cu untul topit ramas si se coace placinta 30-40 de minute.

Se lasa sa se raceasca complet in tava si apoi se taie felii si se serveste.

Yam yam!