Melci de martipan
Tot in tema Craciunului este si aceasta reteta. E ceva mai complexa decat biscuitii cu unt si imbina minunat gustul martipanului cu cel de cacao.
Ingrediente:
100g martipan
1 ou
50g migdale macinate
250g faina
150g unt
70g zahar
1 lingura de rom
2 linguri cacao
1 lingura de lapte
Se taie cuburi martipanul si se amesteca impreuna cu oul. Se adauga apoi untul taiat cubulete, migdalele macinate, faina, zahar si rom. Se framanta bine si se formeaza o bila din aluat. Bila se imparte in doua. Intr-una din jumatati se inglobeaza cacao si lapte. Ambele se infasoara in cate o bucata de folie transparenta si se dau la frigider jumatate de ora.
Pe planseta tapetata cu faina se intinde cate o foaie de 1 cm grosime din fiecare din cele doua aluaturi. Foaia alba se aseaza peste cea neagra si se preseaza un pic. Se ruleaza pe lung si se formeaza un un rulou uniform. Se infasoara in folie si se ma da la frigider inca o jumatate de ora.
Se scoate ruloul din frigider si se taie felii groase de 1 cm. Mercii rezultati se aseaza pe tavi tapetate cu hartie de copt. Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se coc melcii 10-12 minute. Trebuie intorsi si trebuie sa fiti atenti sa nu se arda. Eu i-am ars un pic de tot.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de prajituri. Se pastreaza intr-o cutie inchisa ermetic pentru a-si pastra fragezimea.
Yam yam!