Inimioare cu crema de portocale si martipan
In afara de tortul cu inimioare am sarbatorit Valentine’s day si cu aceste fursecuri. Nu sunt deloc greu de facut dar necesita ceva timp partea cu decorarea. Sunt delicioase si merg la fix cu o cana de ceai.
Ingrediente:
250g faina
75g zahar
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 ou
160g unt
250g martipan
zahar pudra pentru intins martipanul
2 linguri lichior de portocale
25g amidon
250ml suc de portocale
150g ciocolata neagra
jumatati de nuca pentru decor – optional
Se framanta un aluat din faina, zahar, ou, coaja de portocale si unt. Se formeaza o bila care se infasoara in folie si se da la frigider 30 de minute. Se framanta martipanul cu zahar pudra si lichior de portocale. Se intinde o foaie subtire din martipan si se decupeaza inimioare. Ca sa nu vi se lipeasca martipanul de masa sau de facalet presarati zahar pudra.
Se intinde o foaie de aluat cu grosimea de jumatate de centimetru si se decupeaza inimioare. Inimioarele se coc in cuptorul incins la 180 grade intr-o tava tapetata cu hartie de copt 10-15 minute. Ca sa nu se arda si sa se coaca uniform e bine sa le intoarceti si pe partea cealalta. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se dizolva amidonul in 2-3 linguri de suc de portocale. Restul de suc se da in clocot. Se adauga amidonul dizolvat si se amesteca pe foc pana cand crema incepe sa se ingroase. Se lasa sa se raceasca un pic.
Treceti acum la partea artistica. Fursecurile se ung cu crema de portocale. Deasupra se aseaza inimioarele de martipan. Ciocolata se topeste la bain-marie sau la microunde si apoi se ung fursecurile cu ea. Daca v-ati hotarat sa folositi si nuci acum e momentul sa le incrustati in ciocolata. Eu n-am frut sa stric efectul de Valentine si nu am pus nuci dar cum mi-a mai ramas ceva martipan l-am colorat in rosu si am facut niste inimi indragostite.