Gratin de dovlecei cu telemea
O reteta simpla, lejera, de vara cu multe legume si multa branza. Victima Vivi era moarta de foame si a facut o poza nu tocmai inspirata acestui gratin delicios. De fapt straturile sunt clar definite si se taie bine (la gratin, nu la Vivi).
Ingrediente:
500g dovlecei
400g telemea veche
500g rosii
4 oua
jumatate de legatura de busuioc
jumatate de legatura cimbru
sare si piper
ulei de masline
Se curata dovleceii si se taie felii subtiri. Se curata rosiile si se taie rondele. Se curata verdeata si se toaca. Se rade pe razatoarea mare branza telemea. Se bat ouale si se amesteca cu branza si piper.
Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se unge cu ulei o forma de sufleu si se aseaza feliile de dovlecel. Se presara cu sare si cu busuioc si cimbru. Deasupra se aseaza un start din rosii peste care se toarna amestecul de branza. Ce coace 30-40 de minute.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Rontz rontz. S-a dus vara?