Fursecuri Ricciarelli
In fiecare an de Craciun aleg o reteta noua de fursecuri ca sa-l intampin pe Mos Craciun. Am invatat din filmele americane ca trebuie sa fii pregatit cu fursecuri pentru vizita mosului. De data asta victima Vivi a ales fursecurile si zau ca nu a facut-o rau deloc. Sunt celebrele fursecuri cu migdale si portocale pe care le-am descoperit si devorat in Sicilia. Nu sunt greu de facut deloc, trebuie doar pregatite cu o zi inainte.
Ingrediente pentru aproximativ 20 de bucati:
miezul de la jumatate de baton de vanilie
450g zahar pudra
500g migdale macinate
1g praf de copt
75g coaja de portocala confiata
100g albusuri – 3 oua inseamna
100ml apa
30g miere
migdale pentru ornat
150 g zahar pudra pentru pudrat planseta
Taiati in doua batonul de vanilie si scoate miezul cu cutitul. Amestecati vanilia impreuna cu 150g zahar pudra, migdalele macinate si praful de copt. Adaugati coaja de portocala tocata maruntel si albusurile.
Amestecati apa cu restul de zahar pudra si cu mierea si fierbeti un sirop care sa dea de cateva ori in clocot astfel incat sa se topeasca bine ingredientele. Turnati siropul cald peste restul de ingrediente si amestecati bine. Chiar daca aluatul e prea moale nu trebuie sa va impacientati intrucat zaharul se va cristaliza si se va intarii. Se tine la frigider 24 de ore.
In timpul de asteptare va relaxati, faceti inca 10 feluri de mancare, dormiti 🙂
Pudrati planseta cu zahar si modelati rulouri de aluat cu diametrul de 5cm pe care le taiati felii groase de 2cm. Incrustati in mijlocul fiecarei felii cate o migdala. Coaceti in cuptorul incalzit la 180 grade circa 10 minute. Asa scrie la reteta, ideea e ca nu trebuie sa fie tari ci doar uscate un pic pe la suprafata. Eu sa spun drept, le-am copt 30 de minute si n-au iesit rele.
Buonissme!